Skulpturlandskab

Jens-Flemming Sørensen, 1989, bronze og granit

Opstillet på det lille torv ved det daværende, nyopførte Girokontor, nu Danske Bank, Dalbergstrøget.

Populært kaldet ”de sprængte fodbolde”.

Skulpturlandskabet består af  en granitmur i midten omgivet af forskellige sprængte kugler, hvor man i nogle af dem kan se kvindeansigter, der ligesom prøver på at folde sig ud og springe ud af kuglens snærende rammer.

Som et tredje element i skulpturlandskabet er opsat steler, høje stensøjler, i poleret granit, som giver en flot skyggevirkning på torvet, afhængig af sol, vind og vejr.

Jens-Flemming Sørensen er autodidakt billedhugger. Han udstillede første gang på Charlottenborg i 1960 og senere, desuden mange år på Grønningen. Han har udstillet på talrige andre udstillinger i Danmark og på flere udstillinger i bl.a. Sverige, Tyskland, Frankrig og USA.

Af større udsmykningsopgaver i området kan nævnes Køge Bibliotek, 1982, Toftegårds Plads, Valby sammen med ark, Søren Cock-Clausen og Knud Lund Sørensen, udsmykning af bydelen Tuborg Nord i Hellerup, 2003. Vandfontæner: Køge Rådhus, 1998, Københavns Lufthavn, 2001. Hans værker kan bl.a. ses på Århus Kunstmuseum, Vejle Kunstmuseum og Nordjyllands Kunstmuseum.

Find på kortet

Herunder kan du finde Skulpturlandskab.

Også i Høje Taastrup

Thors Hammer

Børge Jansberg