Skulptur (kors)

Erik Heide, 1997, granit

På kirkegården ved Taastrup Nykirke, ud mod Taastrup Hovedgade blev der i sommeren 1997 opsat en skulptur på De Ukendtes Grav.

Et stykke fra ”fuglen” står der en skulptur. En stor sort granitsten, delt på langs og på tværs, så der dannes et kors, som solen kan skinne igennem. Som et solur danner skyggen et kors på græsset.

Kirkegårdens kapel fra 1967 blev renoveret i 1997. I den forbindelse udførte Erik Heide yderligere 3 små værker. Øverst på kapellets tag ses et kors i smedejern og kapellets 2 døre er forsynet med firkantede håndtag i bronze, hvor man på det venstre kan se det græske bogstav Alfa og på det højre bogstavet Omega. Disse to bogstaver er kendte som symboler i den kristne kunst, idet Alfa er det første og Omega det sidste bogstav i det græske alfabet, og derfor bruges de som symbol på Kristus, efter Johannes Åbenbaring 1,8, hvor der står: Jeg er Alfa og Omega, siger Gud Herren, han som er og som var og som kommer, den Almægtige. Ligeledes 21,6: Jeg er Alfa og Omega, begyndelsen og enden.

Erik Heide er uddannet på Kunstakademiet 1951-54 og på den grafiske skole i 1957.

Han har været medlem af kunstnersammenslutningen Decembristerne og fra 1994 af Grønningen og  på Veksølund.

En vigtig del af hans arbejder består af udsmykning af kirker. Han har udført Frederik IX`s gravsten i Roskilde Domkirke. Desuden har han skabt en lang række skulpturer og relieffer, der er opstillet i mange byer landet over. F.eks. skulpturen Ved verdens ende i Ballerup, opstillet 1999 og Vagten, opstillet ved Køge Rådhus i 1985. Han er repræsenteret på flere museer bl.a. Statens Museum for Kunst, Århus Kunstmuseum og Horsens Kunstmuseum.

Find på kortet

Herunder kan du finde Skulptur (kors).

Også i Taastrup

Uden titel (Jens-Flemming Sørensen)

Jens-Flemming Sørensen