Pinden

Henrik C. Andersen,

236 år gammel skulptur på Taastrup Hovedgade

I forbindelse med nyindretningen af Taastrup Hovedgade (Køgevej) i Taastrup, har man anlagt flere brugervenlige pladser med spændende og alternative gadeudsmykninger.

Sidste skud på stammen, i rent billedlig forstand, er sket i den sydlige del af Taastrup Hovedgade, nærmere bestemt mellem ”Slagter Kruse og Fakta”, hvor der er indrettet et lille torv med en ”brugs”-skulptur, bestående af to udskårne egestammer udført af trækunstneren Henrik C. Andersen fra Helsinge.

Stammerne er udformet så der bl.a. indgår en bænk, som man kan sidde på og nyde solen eller hvile sig på efter indkøbsturen, og børnene kan bruge stammerne til at kravle, glide eller hygge sig på.

Kun fantasien sætter grænsen for en brugs-skulptur.

Skulpturen har intet officielt navn, men ”lokalt” kaldes den ”Pinden på Køgevej”.

Egetræerne, der er brugt til skulpturen, blev plantet i 1778 i Gribskov, Nordsjælland, samme år som Generalvejkommissionen indgav deres forslag til Kongen om anlæggelse af en ”ny” vej til Køge.

Ganske vist blev det først vedtaget i 1779 at vejen skulle udgå fra Roskildevejen, ved Klovtofte, til Køge.

Ringen er på denne måde blevet sluttet således at egestammerne, der nu ligger ved Taastrup Hovedgade (Køgevej), kan fejre deres fødselsdag sammen. 

Find på kortet

Herunder kan du finde Pinden.

Også i Taastrup

Hexagon

Jun-Ichi Inoue