Forside » Skulpturer » To skulpturer, uden titel
To skulpturer, uden titel
Klik for fuld størrelse

Peter Hentze

To skulpturer, uden titel, 1989, bemalet glasfiber

Opstillet ved hovedindgangen til Nordeas finanscenter, Helgeshøj Alle

Ved den store rundkørsel, på hjørnet af Roskildevej og Hveen Boulevard, officiel adresse Helgeshøj Allé, ligger et af Nordeas finanscentre, oprindelig opført i 1989 af daværende Privatbanken, senere Unibank.

Uden for hovedindgangen står to store bemalede skulpturer ”Uden titel” 1989 af kunstneren Peter Hentze. De er formodentlig udført i bemalet glasfiber, og på grund af deres højde og kraftige farver signalerer de på lang afstand, at her er indgangen til banken.

Man kommer næsten til at tænke på to store, dekorerede indianske totempæle, hvis top slutter i nogle fine forgreninger, der kan ligne fantasifugle, som lige er landet.

Peter Hentze er født i 1943 og uddannet dels på Askov Højskole 1963 – 64 samt på Kunstakademiet i København 1964– 70, under ledelse af professor Dan Sterup Hansen. Modtog i 1970 Akademiets store sølvmedaille. Peter Hentze er en sand multikunstner, maler, grafiker og billedhugger, og siden Kunstnernes Efterårsudstilling 1964, har man kunnet se hans arbejder på talrige udstillinger i ind- og udland.

Rejser er det også blevet til, bl.a. Mellemamerika, USA, Grønland og Østen. Disse har givet inspiration til mange værker, udover vores skulpturer i Høje-Taastrup kan man i nærheden se andre bl.a. i Rødovre, Teatret i Ungdomsbyen 1970, Albertslund ved Badesøen 1976, Holte Gymnasium 1987 og Ballerup, Børnehus, Egebjerg 1990.

Af andre kunstneriske værker kan nævnes:Balletscenografi til Det Kgl. Teater 1982 og Bellevue Teatret 1983, bogillustrationer bl.a. til Dan Turéll’s digte, plakater bl.a. Tivoli 1986 og et frimærke i anledning af Verdenskommunikationsåret 1983. Peter Hentzes grafiske værker findes bl.a. i Kobberstiksamlingen og Køge Skitsesamling.