Forside » Skulpturer » Logo
Logo
Klik for fuld størrelse

Peter Hesk Møller

Logo, 2001, bronze

Skulpturen er opsat ved Papyrus A/S, Bredebjergvej 1

Skulpturen forestiller Papyrus' logo.

Allerede i 2000 havde Peter Hesk Møller udført en mindre, 23 cm. høj udgave af ”logoet”, kaldet ”Papyrus Award”, der efterfølgende, hvert år er blevet uddelt: ”for tryksager, der fortjener en særlig anerkendelse. Prisen er indstiftet for at højne bevidstheden om papirets mange muligheder”.

Firmaets navn er inspireret af papyrusplanten, der i det gamle Ægypten var symbol på vækst og fornyelse.

Papyrus er samtidig navnet på det papirlignende materiale, man har skrevet på fra tiden omkring år 3.000 før Kristi fødsel.

Symbolet i Papyrus-logoet er inspireret af papyrusplantens form, men det kan også symbolisere en åben bog eller papiret på vej gennem en trykpresse eller en printer alt sammen noget, der relaterer sig til firmaets forretningsområder.

Logoet ligner nærmest et Y, et tegn som står for hieroglyffen ”papyrus”, der betyder ”at skabe”.

Peter Hesk Møllerer som billedhugger autodidakt. Udstillede i 1987 på Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Sommerudstilling og siden er det blevet til utallige udstillinger  i ind-og udland, bl.a. Sverige, Polen, USA, Holland, Tyskland, Frankrig, Skotland, Italien og Schweiz,  enten alene eller sammen med andre kunstnere.

Af værker kan bl.a. nævnes følgende i omegnen:  Bjerget der bringer, udsmykning af  Hedegårdsskolen, Ballerup 1988, Dansende Kvinde, vægudsmykning D.A.B., Herlev 1991, Vidensporten, Søhuset, Forskerparken, Hørsholm og Kundskabens Port, Erhvervsskolen, Hillerød.