Indledning

Kunst er ikke kun noget, der skal nydes på museer og gallerier. Derfor har Høje-Taastrup kommune og flere virksomheder igennem årene købt kunst til udendørs opstilling. Tanken har været at udsmykke byrummet og bygninger og tilføje en æstetik, som alle, der kommer forbi, kan glædes ved.

Størstedelen af kunstværkerne er synlige og lettilgængelige, men der findes steder, hvor det kun er personer med ærinde på stedet, der lægger mærke til dem. Formålet med nærværende skulpturguide er netop at synliggøre udvalgte værker og give eventuelt interesserede muligheden for også at nyde disse.

KUL'TOUR valgte i 2008 at fejre deres 10 års jubilæum med udgivelsen af SkulpturGuiden i bogform. Kulturelt Samråd følger nu op med en elektronisk SkulpturGuide, som kan anvendes på alle moderne platforme.

Ligesom den trykte version af skulpturguiden er det kun udvalgte kunstværker, der er at finde på hjemmesiden og mobilsiden, men som noget nyt er der tilføjet 6 nye værker. Fælles for kunstværkerne er, at de er valgt på grund af kvalitet, historie eller synlighed. Hvor ikke andet er nævnt, er kunsten indkøbt af kommunen. Værkerne kan være anskaffet i forbindelse med nybygning eller nye anlæg. I nogle tilfælde er de udvalgt af tidligere Kulturudvalg i kommunen og fra 1991 af kommunens Kulturelle Samråd.

Selve opstillingen af værkerne i SkulpturGuiden er lavet ud fra idéen om, at man skal kunne lave en rute og se alle værker i et område. Med den interaktive SkulpturGuide er det nu blevet endnu lettere at planlægge din rute omkring i Høje-Taastrup Kommune. Du kan se alle de udvalgte skulpturer på et samlet kort, eller sortere efter kunstnere og byer.

Kulturelt Samråd takker KUL'TOUR for tilladelse til at anvende det oprindelige materiale i den nye udgave af SkulpturGuide for Høje-Taastrup.

God fornøjelse med den interaktive SkulpturGuide!

Med venlig hilsen,
Kulturelt Samråd